Gregoriaans koor
Gemengd Koor Sint-Jan
Dameskoor

In de Basiliek neemt de klassieke liturgie een belangrijke plaats in. Deze liturgie kan niet zonder mooie kerkmuziek. Elke zondag wordt de hoogmis van 10.00u dan ook opgeluisterd door een koor. In de basiliek zijn dan ook diverse koren actief:

  • Het Gemengd Koor zingt met een kleine vijftig leden op de hoogtijdagen in de basiliek. Dit koor zingt de grote missen van Mozart, Haydn, Gounod, Schubert en klassieke koormotetten. Ook staat werk van onze eigen Oosterhoutse componist Marinus de Jong op het repertoire.

  • Het Gregogiaans koor wordt in hoofdzaak gevormd door de Heren van het Gemengd Koor. Het repertoire bestaat uit meerstemmige Latijnse missen en motetten. Uiteraard heeft ook het gregoriaans een belangrijke plaats in het repertoire.

  • De Dames van het Gemengd Koor zingen ook maandelijks 'alleen' op zondagmorgen, omdat er ook voor vrouwenkoor veel mooie muziek geschreven is, door componisten als Fauré, Delibes, Schubert en De Klerk. Het repertoire bestaat uit Latijnse meerstemmige missen en motetten in diverse talen. Het dameskoor kent echter ook een groot Nederlandstalig liturgisch repertoire.

Repetitietijden
De repetities worden in de basiliek gehouden, op maandag van 19.30 tot 20.15 repeteren de dames. Van 20.15 tot 21.00 repeteert het gemengd koor. Van 21.00 tot 22.00 uur repeteren de heren het Gregoriaans voor de hoogmis zondag daarop volgend. Het koor staat onder leiding van twee beroepsmusici: de kerkmusicus Frans Bullens (dirigent) en de kerkmusicus Jan Willems (organist).

Kom eens kijken bij de repetitie
U bent van harte welkom om op maandag tijdens de repetitie kennis te komen maken. Ook kunt u voor verdere informatie over de koren contact opnemen met onze secretaris, Mevr. Elly Poppelaars (tel. 0162 422091) of mer dhr. Frans Bullens (tel. 0162 321604), dirigent van de basiliek. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook.