LUDENS verzorgt met ruim 100 ZANGERS spetterend KERSTCONCERT


Op zondagmiddag 14 december  a.s. (aanvang: 15.00 uur) vindt het laatste LUDENS-concert plaats van dit jaar rondom het Maarschalkerweerd-orgel van de St. Jansbasiliek te Oosterhout. Traditiegetrouw wordt deze concertserie afgesloten door Basiliek- Jan Willems, dit jaar met medewerking van diverse instrumentalisten, het Gemengd Koor van de St. Jansbasiliek, het kinder- en jeugdkoor De Koepeltjes en het Gemengd Koor van de St. Laurentiuskerk te Dongen: samen ruim 100 zangers! Het geheel staat onder leiding van Frans Bullens. De toegangsprijs bedraagt 5 euro (jongeren tot 18 jaar gratis).  Het programma staat geheel in het teken van het naderende kerstfeest.

Op verzoek van vele bezoekers van het Ludens Kerstconcert van vorig jaar staat ook dit jaar het slotconcert geheel in het teken van het naderende kerstfeest. Naast Jan Willems en diverse instrumentalisten, zullen voor u optreden het Gemengd Koor van de Sint-Jansbasiliek, het kinder- en jeugdkoor De Koepeltjes uit Dongen en het Gemengd Koor van de St. Laurentiuskerk te Dongen, alle drie onder leiding van Frans Bullens.  Afzonderlijk en gezamenlijk zullen de koren, begeleid door orgel en diverse instumentalisten, hun oude en nieuwe kerstrepertoire ten gehore brengen. Daarnaast is er samenzang van bekende kerstliederen, klinken er enkele bezinnende woorden en is er uiteraard orgelmuziek op het Maarschalkerweerdorgel. Dat alles op koopzondag en in de mooie, versierde St. Jansbasiliek. Kortom: een  spetterend kerstconcert voor jong en oud, waarbij u derhalve niet kunt ontbreken. Van harte aanbevolen!

Met het concert op zondagmiddag 14 december a.s. zit de serie concerten er voor 2014 weer op. De Stichting Ludens is echter al druk bezig met de invulling van het programma voor 2015, dat landelijk is uitgeroepen tot Maarschalkerweerdjaar, waarover binnenkort nadere berichtgeving zal volgen. Verdere informatie over het Maarschalkerweerdorgel en de activiteiten van de Stichting Ludens kunt u vinden op de website van de Stichting Ludens.