LUDENS verzorgt met OOSTERHOUTSE NACHTEGALEN en CAPELLA CATHARINA spetterend KERSTCONCERT


Op zondagmiddag 15 december (aanvang: 15.00 uur) vindt het laatste LUDENS-concert plaats van dit jaar rondom het Maarschalkerweerd-orgel van de St. Jansbasiliek te Oosterhout. Traditiegetrouw wordt deze concertserie afgesloten door Basiliek-organist Jan Willems, dit jaar met medewerking van de trompettist Ronald Ligthart, De Oosterhoutse Nachtegalen,  en de Capella Catharina. De toegangsprijs bedraagt Euro 5 (jongeren tot 18 jaar gratis).  Het programma staat geheel in het teken van het naderende kerstfeest.

Naast marktconcerten gedurende de zomermaanden organiseert de Stichting Ludens al enige jaren orgelconcerten op het Maarschalkerweerd-orgel. Traditiegetrouw wordt het concertseizoen afgesloten door de “huis”-organist van de Basiliek, Jan Willems, met enige van zijn muzikale vrienden. Dit jaar heeft hij wel erg veel vrienden uitgenodigd: naast de trompettist Ronald Ligthart (Philips Symfonisch Blaasorkest Eindhoven) zullen voor u optreden De Oosterhoutse Nachtegalen o.l.v. dirigent Wim Schoones en begeleid door pianist/organist Jan Damen, en De Capella Catharina o.l.v. Jan Willems en begeleid door organist Ton Stevens.  Afzonderlijk en gezamenlijk zullen beide koren hun oude en nieuwe kerstrepertoire ten gehore brengen. Daarnaast is er samenzang, orgelmuziek op het Maarschalkerweerdorgel, en zal het duo Jan Willems/Ronald Ligthart te beluisteren zijn in een tweetal werken voor trompet en orgel. Kortom: een  spetterend kerstconcert voor jong en oud, waarbij u derhalve niet kunt ontbreken. Van harte aanbevolen!

Met het concert op zondagmiddag 15 december a.s. zit de serie orgelconcerten er voor 2013 op. De Stichting Ludens is echter al druk bezig met de invulling van het programma voor 2014, waarover binnenkort nadere berichtgeving zal volgen. Verdere informatie over het Maarschalkerweerdorgel en de activiteiten van de Stichting Ludens kunt u vinden op de website van de Stichting Ludens: www.stichtingludens.nl. Met ingang van 2013 is de Stichting Ludens ook te vinden op Facebook.