RKJ Quo Vadis: een nieuwe jongerengroep in Oosterhout

Vanuit Oosterhout bezocht een enthousiaste groep tieners en twintigers in juli 2016 de Wereldjongeredagen in Krakau. Geïnspireerd door het enthousiasime van Paus Franciscus en van de miljoenen katholieke jongeren, kwam het idee om ook 'terug in Oosterhout' een jongerengroep op te richten. Het kreeg de naam Quo Vadis: "waar gaat jij heen?"

In december hadden we de eerste bijeenkomst van RKJ Quo Vadis, en die is geheel geslaagd! Na het ophalen van mooie verhalen en hilarische herinneringen aan de WJD, kwam kapelaan Jochem van Velthoven ons gezelschap kwam houden (en de zegen geven). We hebben hem enkele geloofsvragen gesteld die ons een hele tijd bezig hebben gehouden. De tijd vloog voorbij. Het was een ontzettend sfeervolle avond die mooie vruchten heeft afgeworpen en iets moois in werking heeft gezet. Dit wordt een prachtige groep waarbij iedereen, in meer of mindere mate gelovig, met open armen onthaald kan worden!

Bij de volgende bijeenkomst op 14 januari 2017 waren er zelfs 21 jongeren! Waar gaat dit heen? Kapelaan Van Velthoven noemde onze groep zelfs even in een TV-interview op 26 maart.

De volgende bijeenkomst is op zaterdag 13 januari om 20.00u in de Pastorie en het thema is "Vasten". De inloop is vanaf 18.30u. Om 19.00u is er een gezamenlijke maaltijd (aanmelden hiervoor via rkj.quovadis@gmail.com). Het programma start om 20.00u.

Dus: ben je tussen de 16 en 30 jaar? Kom dan gerust eens langs bij jongerengroep quo vadis. Meer dan 20 jongeren gingen je al voor...

De jongerengroep komt samen in de Pastorie, Markt 17.
Voor vragen: roy.soeters@gmail.com of rkj.quovadis@gmail.com
Je vind ons ook op Facebook, met scherpe en minder scherpe foto's van onze activiteiten ;-)


Foto: U ziet hier netjes kopjes koffie en thee op tafel staan, maar maakt u zich geen illusies, hoor: kratje bier stond in de keuken. Katholiek is katholiek...