Film in de Basiliek: Fill the void
Een bijzonder liefdesverhaal op St. Valentijnsdag.

Op Valentijnsdag, vrijdag 14 februari om 19. 30u kunt u in de bijzondere omgeving van de Basiliek, met een warm dekentje over uw knieën genieten van de met vele prijzen bekroonde film van Rama Burshtein. De toegang is gratis.

Fill the void, (Vul de leegte)
Fill the void vertelt het liefdesverhaal van Shira – haar naam betekent ‘lied’ – die op het punt staat uitgehuwelijkt te worden aan een leeftijdgenoot. Ze is er dolgelukkig mee en kan nauwelijks wachten tot het zo ver is. Totdat het noodlot toeslaat en haar oudste zuster Esther  in het kraambed sterft op het Lotenfeest, ofwel het Poerimfeest. Haar zoontje Mordechai overleeft.
Shira's moeder wil – na de dood van haar dochter – niet ook haar schoonzoon én kleinkind verliezen en doet een schokkend voorstel: Shira wordt gedwongen te kiezen tussen gehoorzaamheid aan haar familie en haar eigen gevoelens.

Een unicum
Rama Burshtein, zelf orthodox joods, biedt voor het eerst een mooi en intiem inkijkje in de gesloten religieuze wereld van de vrome religieuze joden in Tel Aviv en met name van de vrouwen in die wereld. Fill the void is een liefdesverhaal, waarin het gearrangeerde huwelijk niet ter discussie staat. De spanning in de film komt juist voort uit het feit dat er, ondanks de druk van haar familie, van Shira uiteindelijk een persoonlijke keuze wordt verlangd.

Informatie
De film start na een korte inleiding om 19.30u en duurt 90 minuten. En hoewel de kachel zal branden is het wellicht wijs –en romantisch- om een dekentje mee te nemen. Tijdens de film wordt koffie en thee geserveerd.
De film wordt u aangeboden door de Catharinaparochie. De kosten bedragen een vrije gave. Adres: Basiliek, markt Oosterhout.